10 marca 2017 r. członkowie Spółdzielni Uczniowskiej DUO uczestniczyli w targach gastronomiczno - hotelarskich "GASTRO-HOTEL" w Kołobrzegu.
W targach wzięło udział 49 uczniów z klas: II i III technikum hotelarskiego, I, II i III technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz z klasy I i II kucharz.
Uczniowie uczestniczyli w wykładzie nt. Przygotowania i wyposażenia pokoju - co jest nie/zbędne dla moich gości przeprowadzonym przez p. Annę Juras oraz w szkoleniu nt. Czego nie wiemy o konserwantach i barwnikach - czyli jak czytać etykietę, aby być zdrowym przeprowadzonym przez p. Agnieszką Hajbura - Michałowską.
Ponadto uczniowie mieli możliwość spotkać się z przedstawicielami z branży hotelarskiej i gastronomicznej, zobaczyć nowoczesny sprzęt stosowany w gastronomii oraz pokazy sztuki kulinarnej.